Sorte Slyngel
En flot sort porter med stabilt lysebrunt cremet skum. Kan klart anbefales.
OG 1082, FG 1025, 7,6%Vol., 53,2 IBUs, 125,7 EBC
Til 28l (Boil 33l) har jeg brugt:
Malt:
7.100gr. Maris Otter Pale Malt, EBC 6,5 (69,6%)
600gr. Chocolate Malt, EBC 940,0 (5,9%)
600gr. Roasted Barley, EBC 1150,0 (5,9%)
600gr. Caramel/Crystal Malt, EBC 150 (5,9%)
600gr. Special B Malt EBC 350,0 (5,9%)
300gr. Peat Smoked Malt, EBC 6,0 (2,9%)
68grader i 60min.
Humle:
25gr. Amarillo 8,9%, Boil 90 min
25gr. Target IBU 11,7%, Boil 90 min
25gr. Saaz IBU 3,1%,Boil 30 min
25gr. Target IBU 11,7%, Boil 15 min
25gr. Amarillo IBU 8,9%, Boil 1 min
400gr. Muscavado Mørk (Brown Sugar) Boil 10 min
Gær:
English Ale WLP002 (vådgær)
Gæring:
1.: 5 dage, 21-23 grader
2.: 10 dage, 21-23 grader
Karbonering: 150gr. alm sukker
Lagring: 30 dage, 15 grader
SKÅL!
Vil du vide mere om Øl-brygning, Råvarer, Udstyr og Historien om Øl så klik på Alt om Øl.